Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Pulbere de Cacao Ecologic/ BIO din comert echitabil - 125 g

(0 voturi)
125 g
Ghid marimi
Naturya

CARACTERISTICI CHEIE:

- Praf de Cacao Ecologic/BIO Fairtrade

- Bogat în cupru și magneziu

- Încărcat cu zinc

- Ajută la echilibrarea stării de spirit

- Contribuie mult la nivelele normale de energie

Valoarea nutritiva pe 100g:

Valori tipice la 100g de servire

Energie 1543 kJ

Lipide 12 g din care:

Saturate 7,0 g

Mono-nesaturate 3,6 g

Polinesaturate 0,4 g

Carbohidrați 26 g

Din care zaharuri 0,6 g

Fibre 26 g

Proteină 27 g

Sare 0,04 g

% DZR

Potasiu 1200 mg 60%

Magneziu 510 mg 136%

Fier 7.4 mg 53%

Zinc 8,2 mg 82%

Cupru 4,2 mg 420%

Descriere produs:

Pulberea de cacao provine de la un furnizor Fairtrade din Peru, care selectează cele mai bune boabe de cacao de la cele mai bune cooperative agricole din țară. Având în vedere că acești copaci de cacao înfloresc și produc fructe pe tot parcursul anului, nu există un sezon de recoltare, însă durează de obicei între 5-6 luni pentru ca fructele de cacao să se coacă complet. În mod natural, copacii cresc până la o înălțime de 15 metri, dar copacii cultivați sunt tăiați mai scurt pentru a face recolta mai ușoară. Când sunt coapte, fructele recoltate sunt fisurate și deschise manual, iar pulpa și semințele sunt extrase. Acestea sunt apoi plasate în cutii timp de 3-4 zile, permițând etapa de fermentare vitală. Aceasta este o parte importantă a procesului deoarece îndepărtează pielea lipicioasă și permite dezvoltarea aromei.

Boabele sunt transferate din cutie în cutie, permițându-le să fie răsucite și aerisite corespunzător, astfel încât fermentația să aibă succes. Acestea sunt apoi lăsate să se usuce la soare pe tăvi mari sau pe pământ, aici e locul unde se dezvoltă culoarea roșiatică / brună. Boabele își vor pierde multă umiditate în această etapă, precum și o parte din amărăciunea lor originală. Boabele trebuie apoi depozitate în timp ce așteaptă transportul în fabrică iar nivelurile de umiditate sunt monitorizate pentru a se asigura că nu se va dezvolta mucegai.

La sosirea în fabrică, boabele sunt spălate cu grijă înainte de a fi ușor prăjite timp de aproximativ 45 de minute. În acest moment, apare o dezvoltare ulterioară a aromei, iar cochilia exterioară este slăbită. Cojile sunt îndepărtate și se păstrează ceea ce este cunoscut sub numele de "nibs" de cacao. Acestea sunt măcinate până când se transformă într-o masă brună lichidă numită "lichior de cacao", care este apoi sterilizată și presată mecanic pentru a îndepărta untul de cacao prezent în fasole. Rezultatul este un "tort de cacao" solid, acest tort este apoi măcinat în pulberea pe care o găsiți în husă.

În timpul acestui proces, cacao nostru nu întâlnește niciodată pesticide și este manipulat cu grijă pentru a vă asigura că ingredientul de cea mai bună calitate vă este transmis.

- Bogat în fier și potasiu, care contribuie la formarea normală a globulelor roșii și la menținerea tensiunii arteriale normale

- Extrem de bogat în magneziu, care contribuie la reducerea oboselii

- Extrem de bogat în cupru, care contribuie la transportul fierului în organism

- Bogat în zinc, care contribuie la metabolizarea normală a acizilor grași

Prescriptie:

Pulberea noastră organică de cacao vine în cea mai pură formă. Nealterată de supra-procesare sau de zahăr adăugat, acesta păstrează toate calitățile nutritive ale boabelor de cacao. Un ingredient versatil, poate fi amestecat în lapte cald cu un îndulcitor natural, cum ar fi agave, pentru a face o băutură delicioasă și încălzitoare sau pentru a încerca să se amestece cu alte ingrediente super-alimentare, ca parte a unui smoothie.

Tara de origine:

America de Sud

Termen de expirare:

Iunie 2018

 

Mai mult